,

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar

Bij ons in Nederland is het al een tijdje 2023, maar in China is het jaar 4720 ingeluid. Dit jaar is Het jaar van het Konijn. Het Konijn is het vierde dier in de Chinese dierenriem het zijn er in totaal 12. In de Chinese traditie staat het Konijn voor rust en stilte. Ze zijn behoudend, zelfbeschouwend, terugblikkend, bedachtzaam en hebben veel geluk. Mensen geboren onder het teken Konijn zijn extreem hartelijk, goed gemanierd, diplomatiek en conservatief. Ze zijn uitstekende diplomaten en onderhandelaars. Konijn-personen kunnen uiterst elegant, beschaafd en magnetisch zijn. Echter zijn ze uiterst terughoudend maar kunnen extreem actief worden wanneer ze zich toewijden aan school of een opleiding. Deze mensen kunnen heel gevoelig zijn voor mensen en/of situaties om hen heen. Voor Wudao is het weer een nieuwe start, nieuwe kansen en natuurlijk een nieuw jaar vol vreugde en plezier. Wij wensen jullie namens Wudao een gelukkig Chinees Nieuwjaar 新年快乐 !

 

RTV Utrecht

Met Chinees nieuwjaar hebben wij in samenwerking met RTV Utrecht een mooi verslag van de leeuwen en drakendans training kunnen maken.

Het artikel van RTV Utrecht is via onderstaande link te lezen.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3529935/het-is-chinees-nieuwjaar-en-dat-betekent-topdrukte-voor-leeuwendansers-uit-de-meern

Via onderstaande link is de opname video op de instagram pagina van RTV Utrecht te bekijken.

https://www.instagram.com/p/Cntzl96I2AE/

 

 

 

Tussentijdse examen

Op Zondag 26 Maart is weer het tussentijdse examen. Voor de leerlingen die examen willen doen, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected] of een bericht te sturen naar jouw instructeur.

 

Kungfu

Kungfu, je kent het vast wel van de Kung Fu Panda serie. Met daarin natuurlijk heel veel spectaculaire trappen en bewegingen, maar wat is Kungfu nou eigenlijk? 

Kungfu is een verzamelnaam voor verschillende vechtstijlen, zoals bijvoorbeeld Shaolin en Tai Chi en Wing Chun. Kungfu betekent eigenlijk vaardigheid, je kan dus in principe zeggen; ik kan kungfu in koken of ik kan kungfu in muziek maken. 

Een bekende stijl van Kungfu is “Shaolin”. Dit is de eerste kungfu-stijl die ruim 1500 jaar geleden is ontstaan in een Shaolin tempel in de Chinese provincie Henan. Wij kennen het voornamelijk als harde vechtkunst, maar kungfu heeft ook een zachte kant Tai Chi. In deze stijl zorgt meditatie ervoor om zo lichaam en geest in evenwicht te brengen.

Kungfu is ook bekend geworden door actiefilms, daar herken je vaak Wingchun technieken in. Wingchun is ontwikkeld als zelfverdedigingstechniek en deze stijl ken je misschien wel van de Ip Man films gespeeld door Donnie Yen. Wat natuurlijk ook bij Kungfu hoort, is de Chinese leeuwen-/drakendans. Dit is een traditionele dans die wordt uitgevoerd op Chinese feestdagen zoals het Chinees nieuwjaar. Het doel van de leeuwendans is om kwade geesten te verjagen. Daarentegen is de drakendans een expressieve dans die met 5 tot soms wel 100 mensen wordt uitgevoerd. De drakendans heeft als doel om het brengen van voorspoed & geluk maar vooral bij beide dansen is samenheid het belangrijkste. Want alleen door een goede teamgeest en veel discipline kan je zoiets moois creëren zoals de leeuw en drakendans.

 

Zou jij nou meer willen leren over deze stijlen? Meld je dan aan bij Wudao Kungfu voor een gratis proefles via onderstaande link.

https://wudaokungfu.nl/inschrijven/