Wudao Kungfu is een combinatie van Moderne Wushu & Traditionele Kungfu. Het brengt de oosterse filosofie en krijgskunst bij elkaar. ‘Wu’ staat voor gevechtkunst, en ‘Dao’ is de filosofie. The Way of the Martial Artist ~

Ondanks de populaire actiefilms en wereldberoemde actiehelden Bruce Lee, Jackie Chan en Jet Li is het in Nederland nog vrijwel onbekend voor de algemene publiek wat Kung Fu precies inhoud. Vaak wordt dan ook door de media een eenzijdig beeld gegeven van Kung Fu. We zien dan de fysieke bewegingen, en niet de gedachtegang of filosofie erachter. Dit kan een vertekend beeld geven van juist een hele mooie sport en cultuur.

Wat is Moderne Wushu?

Wushu is een competitie sport en omvat acrobatische bewegingen. Sinds de Chinese overheid de Chinese krijgskunst heeft genationaliseerd, zijn de moderne vormen van traditionele stijlen ontstaan. Er zijn gewapende vormen en vormen zonder wapens, individuele routines als duo routines. Het gaat er om dat het sierlijk oogt met mooie acrobatische bewegingen. Jet Li is kennelijk de meest bekende Wushu beoefenaar in de wereld.

Wat is Traditionele Kungfu?

Traditionele Kungfu is een gevecht stijl welke is onstaan door de eeuwen heen in China. Er zijn verscheidene soorten. Het wordt geografisch verdeeld in Noordelijke en Zuidelijke stijlen. Sommigen benadrukken meer op het stimuleren van Chi of energie circulatie, terwijl anderen weer concentreren op het verbeteren van spieren en cardiovasculair fitness. Zo worden ze dus ook verdeeld als interne en externe stijlen. Na het beoefenen van traditionele kungfu zul je de essentie van kungfu gaan begrijpen en het gebruik ervan.

Wat is Wudao Kungfu?

Wudao Kungfu combineerd de Moderne en Traditionele methoden. Je leert de cultuur en filosofie van deze eeuwenoude krijgskunsten. Het leren van goede Kung Fu is niet alleen fysiek, maar ook mentaal.  ‘Wude’, het moraal van de krijgskunst. Bij Wudao leer je om het interne als het externe te beheersen.Wushu girl Controle boven kracht, in balans en harmonie met jezelf en je omgeving. Discipline en geduld zijn de kernwoorden. Het heeft een diepe spirituele betekenis en het is goed voor de gezondheid van de mens.

 • Externe training omvat de handen, ogen, lichaam en standen.
 • Interne training omvat de hart, geest, mentaal, ademen en kracht.

Het is belangrijk dat je een juiste Structuur hebt. En daarna aandacht besteed aan de Fysieke conditionering, Balans en Conditie.
In Spirituele training gaan we leren hoe je controle krijgt over je Chi en de manipulatie van je Energie. Met de controle over je Chi kun je de basis van Chi leren. Chi is de Levens-energie wat door je lichaam en je omgeving stroomt. Wanneer je controle krijgt over je Chi kun je veel met je Chi doen, zoals het opbouwen van Chi en het projecteren ervan.
Energie manipulatie is een van de moeilijkste vaardigheden om controle over te krijgen, want de controle ligt aan je Emoties. Innerlijke rust is de sleutel.

Wat zijn de voordelen van het beoefenen van Wudao Kungfu?

Er zijn genoeg goede redenen waarom milioenen mensen in de wereld Martial Arts studeren. Naast het feit dat het je een heerlijke workout geeft, kun je ook eens de balans tussen je mentaal, lichaam en geest ervaren wat je ergens anders niet zult vinden. Plus, het kan veel plezier opleveren!

Het maakt niet uit in wat voor vorm je bent, Martial Arts is een goede manier om extra kilo’s af te vallen, jezelf te leren verdedigen, en het ontwikkelen van persoonlijke en fysieke discipline. Je doel is om beter te worden.

 • Leer hoe jij je krachten kunt vergroten
 • Bouw snelheid op
 • Verbeter je houding
 • Ontwikkel totale ontspanning
 • Leer snel en makkelijk toe te passen zelfverdeding technieken
 • Verbeter je kern en balans
 • Versterkt je mentaal en lichamelijke verbinding
 • Mentaal versterken
 • Leer beter concentreren
 • Het wegwerken van spanning door spieren
 • Leer bewust ontspannen

Herken jij de volgende problemen?

 • Niet weten wat je moet doen bij een vervelende situatie?
 • Niet genoeg zelfvertrouwen?
 • Geen interessante trainings programma?
 • Geen training partners en ondersteuning voor je trainings doeleinden?
 • Grote fitness klas met weinig instructie?
 • Slechte houding en rugpijn?
 • Ongewenste stress en spanning?
 • Absoluut niks leren tijdens het sporten?

Kung Fu verschilt van andere vechtsporten omdat het uit vloeiende bewegingen bestaat in plaats van 1 beweging na 1 beweging. Het gaat meer met de flow mee. Bovendien omvat het zowel trap en stoot technieken als acrobatische sprongen en zelfverdedingstechnieken.
Bij Wudao leer je niet je aggresiviteit te uiten door te vechten, maar juist er mee om te gaan en jezelf te beheersen en leren verdedigen om beheersing en controle te krijgen. Respect te tonen en het waarderen van het leven bijvoorbeeld het meest simpelste het ademen. Wudao Kungfu is daarom meer dan sport alleen.

Wat leer je?

Wu

 1. Lenigheid
 2. Flexibiliteit
 3. Balans
 4. Kracht
 5. Snelheid
 6. Ontspannen/Chigong
 7. Handvormen
 8. Wapenvormen
 9. Toepassingen
 10. Zelfverdediging

Dao

 1. Respect
 2. Discipline
 3. Doorzettingsvermogen
 4. Uithoudingsvermogen
 5. Concentratievermogen
 6. Balans
 7. Dankbaar zijn
 8. Behulpzaamheid
 9. Emotionele controle
 10. Mentale rust

And you will become Kung Fu. The mother of all Martial Arts.

Waarom sporten bij Wudao?

Wudao geeft je in de eerste periode van 3 maanden een brede oriëntatie van extern en interne training als wel de noordelijk als de zuidelijk stijl. Ben je een beginner in Oosterse krijgskunst, dan geeft Wudao je de beste basis om door te stromen naar een specialisatie. Sifu Alex Cheung is een Kung Fu expert en heeft verschillende Kung Fu stijlen beoefend. Hij was begonnen met Wushu en heeft daarna Noordelijke als Zuidelijke Kung Fu stijlen beoefend, en altijd van bekende meesters heeft hij les gehad. Zijn kennis over Oosterse krijgskunst geeft je een goed inzicht wat wel of niet bij jouw past.
Elke Wudao lid wordt beoordeeld op zijn of haar ontwikkeling en krijgt persoonlijk aandacht bij het leerproces, evaluatie en correctie. Dit wordt getoetst door tussentijdse examens en de jaarlijkse hoofdexamen. Indien er meer getraind wilt worden is dat mogelijk door prive trainingen te volgen. Hierbij kun je alleen of in kleine groepen lessen volgen wat resulteert op een versnelde leerproces. Bovendien heeft elk Wudao lid toegang tot de Wudao online portaal met vele informatie, oefeningen en video tutorials voor zelfstudie. Wudao garandeert authentieke instructeurs die streven naar ontwikkeling van lichaam en geest. De vormen bij Wudao wordt functioneel doorgegeven en uitgelegd wat de betekenis en applicatie is van elke beweging. Daarom zijn Wudao lessen duidelijk helder. Tot slot staat Wudao Kungfu bekend door vele optredens en workshops voor vele evenementen en organisaties in de cultuur, zorg en welzijn sector.