Wudao Kungfu is een combinatie van Traditionele Kungfu en aspecten van Wushu. Het brengt de oosterse filosofie en krijgskunst bij elkaar. ‘Wu’ staat voor gevechtkunst, en ‘Dao’ is de filosofie. The Way of the Martial Artist ~


Filosofie

Ondanks de populaire actiefilms en wereldberoemde actiehelden Bruce Lee, Jackie Chan en Jet Li is het in Nederland nog vrijwel onbekend voor de algemene publiek wat Kung Fu precies inhoud. Vaak wordt dan ook door de media een eenzijdig beeld gegeven van Kung Fu. We zien dan de fysieke bewegingen, en niet de gedachtegang of filosofie erachter. Dit kan een vertekend beeld geven van juist een hele mooie sport, filosofie en cultuur.

Wat is Traditionele Kungfu?

Traditionele Kungfu is een gevecht stijl welke is onstaan door de eeuwen heen in China. Er zijn verscheidene soorten. Het wordt geografisch verdeeld in Noordelijke en Zuidelijke stijlen. Sommigen benadrukken meer op het stimuleren van Chi of energie circulatie, terwijl anderen weer concentreren op het verbeteren van spieren en cardiovasculair fitness. Zo worden ze dus ook verdeeld als interne en externe stijlen. Na het beoefenen van traditionele kungfu zul je de essentie van kungfu gaan begrijpen en het gebruik ervan.

Wat is Wudao Kungfu?

Wudao Kungfu combineerd de Moderne en Traditionele methoden. Je leert de cultuur en filosofie van deze eeuwenoude krijgskunsten. Het leren van goede Kung Fu is niet alleen fysiek, maar ook mentaal.  ‘Wude’, het moraal van de krijgskunst. Bij Wudao leer je om het interne als het externe te beheersen.Wushu girl Controle boven kracht, in balans en harmonie met jezelf en je omgeving. Discipline en geduld zijn de kernwoorden. Het heeft een diepe spirituele betekenis en het is goed voor de gezondheid van de mens.

 • Externe training omvat de handen, ogen, lichaam en standen.
 • Interne training omvat de hart, geest, mentaal, ademen en kracht.

Het is belangrijk dat je een juiste Structuur hebt. En daarna aandacht besteed aan de Fysieke conditionering, Balans en Conditie.
In Spirituele training gaan we leren hoe je controle krijgt over je Chi en de manipulatie van je Energie. Met de controle over je Chi kun je de basis van Chi leren. Chi is de Levens-energie wat door je lichaam en je omgeving stroomt. Wanneer je controle krijgt over je Chi kun je veel met je Chi doen, zoals het opbouwen van Chi en het projecteren ervan.
Energie manipulatie is een van de moeilijkste vaardigheden om controle over te krijgen, want de controle ligt aan je Emoties. Innerlijke rust is de sleutel.

Wat zijn de voordelen van het beoefenen van Wudao Kungfu?

Er zijn genoeg goede redenen waarom milioenen mensen in de wereld Martial Arts studeren. Naast het feit dat het je een heerlijke workout geeft, kun je ook eens de balans tussen je mentaal, lichaam en geest ervaren wat je ergens anders niet zult vinden. Plus, het kan veel plezier opleveren!

Het maakt niet uit in wat voor vorm je bent, Martial Arts is een goede manier om extra kilo’s af te vallen, jezelf te leren verdedigen, en het ontwikkelen van persoonlijke en fysieke discipline. Je doel is om beter te worden.

 • Leer hoe jij je krachten kunt vergroten
 • Bouw snelheid op
 • Verbeter je houding
 • Ontwikkel totale ontspanning
 • Leer snel en makkelijk toe te passen zelfverdeding technieken
 • Verbeter je kern en balans
 • Versterkt je mentaal en lichamelijke verbinding
 • Mentaal versterken
 • Leer beter concentreren
 • Het wegwerken van spanning door spieren
 • Leer bewust ontspannen