Waarom hier Kungfu leren?

Wudao geeft je in de eerste periode van 3 maanden een brede oriëntatie van extern en interne training als wel de noordelijk als de zuidelijk stijl. Ben je een beginner in Oosterse krijgskunst, dan geeft Wudao je de beste basis om door te stromen naar een specialisatie. Sifu Alex Cheung is een Kung Fu expert en heeft verschillende Kung Fu stijlen beoefend. Hij was begonnen met Wushu en heeft daarna Noordelijke als Zuidelijke Kung Fu stijlen beoefend, en altijd van bekende meesters heeft hij les gehad. Zijn kennis over Oosterse krijgskunst geeft je een goed inzicht wat wel of niet bij jouw past.

Elke Wudao lid wordt beoordeeld op zijn of haar ontwikkeling en krijgt persoonlijk aandacht bij het leerproces, evaluatie en correctie. Dit wordt getoetst door tussentijdse examens en de jaarlijkse hoofdexamen. Indien er meer getraind wilt worden is dat mogelijk door prive trainingen te volgen. Hierbij kun je alleen of in kleine groepen lessen volgen wat resulteert op een versnelde leerproces. Bovendien heeft elk Wudao lid toegang tot de Wudao online portaal met vele informatie, oefeningen en video tutorials voor zelfstudie.
Wudao garandeert authentieke instructeurs die streven naar ontwikkeling van lichaam en geest. De vormen bij Wudao wordt functioneel doorgegeven en uitgelegd wat de betekenis en applicatie is van elke beweging. Daarom zijn Wudao lessen duidelijk helder. Tot slot staat Wudao Kungfu bekend door vele optredens en workshops voor vele evenementen en organisaties in de cultuur, zorg en welzijn sector.

Herken jij de volgende problemen?

Kung Fu verschilt van andere vechtsporten omdat het uit vloeiende bewegingen bestaat in plaats van 1 beweging na 1 beweging. Het gaat meer met de flow mee. Bovendien omvat het zowel trap en stoot technieken als acrobatische sprongen en zelfverdedingstechnieken.
Bij Wudao leer je niet je aggresiviteit te uiten door te vechten, maar juist er mee om te gaan en jezelf te beheersen en leren verdedigen om beheersing en controle te krijgen. Respect te tonen en het waarderen van het leven bijvoorbeeld het meest simpelste het ademen. Wudao Kungfu is daarom meer dan sport alleen.

Wat leer je?

Wu Dao
1. Lenigheid

2. Flexibiliteit

3. Balans

4. Kracht

5. Snelheid

6. Ontspannen

7. Chigong

8. Handvormen

9. Wapenvormen

10. Zelfverdedigingstechnieken

1. Respect

2. Discipline

3. Doorzettingsvermogen

4. Uithoudingsvermogen

5. Concentratievermogen

6. Balans

7. Dankbaarheid

8. Behulpzaamheid

9. Emotionele controle

10. Mentale rust

And you will become Kung Fu. The mother of all Martial Arts.