Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Jubileumfeest (zaterdag 24 september)
Wudao Kungfu viert in September zijn 10 jarig bestaan en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Op Zaterdag 24 September zal het openings en jubileumfeest van Wudao plaatsvinden met allerlei acts en demo’s, maar we houden nog even geheim wat jullie te wachten staat.  Ook zal de officiële opening van Wudao Center gevierd worden, want door Corona moesten wij de opening helaas uitstellen. Maar nu is het dan eindelijk zover. Wij vragen jullie uiteraard om gasten mee te nemen, zoals familie, vriend(inn)en, kennissen enz. Oud leerlingen zijn ook van harte uitgenodigd. De tijd van het evenement is 14:00 tot 16:00. Wij vragen alle leerlingen om hun volledige Wudao kungfu uniform te dragen en er netjes uit te zien deze dag voor de grote Kungfu familie groepsfoto en de Wubu Quan (5-standen vorm) die zal worden gepresenteerd door alle leerlingen die deze vorm al onder de knie hebben. De planning ziet er als volgt uit:

 • 13:30- Ontvangst met drankjes
 • 14:00- Kungfu familie groepsfoto’s
 • 14:30- Toespraak
 • 14:45- Openingsact met leeuwendans ceremonie
 • 15:00- Kungfu demo’s door leerlingen
 • 15:30- Lotterij/Spelactiviteiten
 • 16:00- Sluitingsact met drakendans ceremonie + Borrel

Wij adviseren iedereen zoveel mogelijk met de fiets of OV te komen i.v.m. parkeerdrukte op het terrein.

Wij hopen jullie allemaal terug te zien op Zaterdag 24 September!

 

Zomertraining

Door de organisatie van het jubileumfeest van Wudao Kungfu en de officiële opening van Wudao center, gaat de zomerkamp dit jaar niet door. Maar daarvoor komt het feest uiteraard voor in de plaats.

 

Spuitwerkzaamheden

Op Donderdag 1 September en Vrijdag 2 September zullen de deuren van Wudao Center gesloten blijven, omdat er verbouwingswerkzaamheden gaan plaatsvinden om het akoestiek te verbeteren.

 

Beste allemaal,

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat het hoofdexamen er weer aan zit te komen. Het examen zal plaatsvinden op Zondag 26 Juni. Iedereen die zich nog wilt inschrijven, kan dat nog doen per mail via [email protected] of via een whatsapp berichtje naar Sihing Leon.

Wij hebben graag iedereen van de kungfu familie erbij om mee te doen met de les een mooie foto te maken en de mensen die examen doen toe te juichen.  Dit mogen leerlingen van elke les van elke dag zijn dat wij lessen geven.

Voor degene die meedoen met examen is het belangrijk dat zij in een volledig Wudao kungfu uniform naar het examen komen, anders mag hij/zij niet meedoen met het examen en dat zou zonde zijn. Verder is het niet toegestaan om horloges of armbanden te dragen. De planning van het examen zal er als volgt uit zien:

Groepsfoto met iedereen in kungfu kostuum/14:00-14:10

Warming-up/14:10-14:50

rek/strek oefeningen/ 14:10-14:50

Verkorte les/ 14:10-14:50

Vorm oefenen/ 14:50-15:10

Examen/15:10- 16:00

Pauze/ 16:00-1630

Uitreiking + fotomoment/ 16:30-17:00

Wij wensen alle leerlingen die meedoen met het examen heel erg veel succes en natuurlijk veel plezier!

Examen editie:

Het tussentijdse examen vindt plaats op de laatste zondag van maart namelijk 27 maart. Je kunt je via de mail inschrijven voor dit examen. Reguliere lessen gaan niet door maar iedereen die lessen volgt op zondag is welkom.Ouders mogen komen en kijken tijdens het examen. Hieronder staat het programma met de tijden. Het is van 14:00 tot 17:00:

 • Groepsfoto met iedereen in kungfu kostuum/14:00-14:10
 • Warming-up/14:10-14:50
 • rek/strek oefeningen/ 14:10-14:50
 • Verkorte les/ 14:10-14:50
 • Vorm oefenen/ 14:50-15:10
 • Examen/15:10- 16:00
 • Pauze/ 16:00-1630
 • Uitreiking + fotomoment/ 16:30-17:00 

Let op! Je moet je kungfu kleding aan hebben om mee te doen aan het examen. En nogmaals: iedereen die lessen volgt op de zondag is welkom zelfs als ze niet het examen volgen. Wij hebben dan wel graag dat deze leerlingen blijven kijken tijdens het echte examen

Op dinsdag 23 november heeft een van onze leerlingen bij Wudao Kungfu iets bijzonders gedaan. Kiara Spoel heeft een dief gepakt die op dat moment iets gestolen had. Na toestemming van Kiara vertelt zij er het volgende over:

´Ik was net mijn fiets aan het pakken op het marktplein van Utrecht centraal, en toen hoorde ik iemand roepen om hulp. De mevrouw schreeuwde: Help een dief!!´ Eerst was ze in de war, want ze zag veel mensen alle kanten op rennen. Ze moest even goed kijken waar de echte dader nou was. En toen zag ze hem zijn kant op rennen. Kiara wachten op het juiste moment en toen de man langs rende tilde zij haar been op om hem te laten struikelen. Zodra hij viel sprong Kiara bovenop hem en legde hem in een armklem. Daarna wachtte ze tot de politie kwam, ondertussen stonden er al meerdere mensen om hun heen dus de dief kon geen kant op. Later kwam ze erachter dat de mislukte dief 28 jaar was. Tegenover iemand van 12 jaar!

Wij vroegen aan Kiara waarom ze dacht dat ze goede controle had over de armklem en ze antwoordde: ´Mijn broer en ik oefenen dit soort dingen vaak en daarom wist ik hoe ik het goed moest doen.´

Daarna vroegen wij of Kiara geholpen was met de kungfu lessen en ze antwoordde:´Kungfu heeft mij zeker geholpen met zelfvertrouwen en controle over mijzelf, mijn lichaam en mijn woede.´

Ik denk dat wij voor alle leden in Wudao praten als we zeggen: Goed gedaan Kiara!! We zijn erg trots op je!

Online/verplaatste lessen:

In verband met de laatste corona maatregelen zijn wij overgestapt op bijna alleen maar online lessen geven. Ook bieden wij voor een aantal lessen verplaatste uren aan. Het gaat over de dinsdag voor kinderen, donderdag en vrijdag lessen die misschien verplaatst kunnen worden. De rest van de uren worden tot tenminste 14 januari online gegeven als ze ingepland staan na 5 uur.

 

Examen 19 december:

Het examen op 19 december gaat gewoon door.  We hopen dat meer deelnemers zich gaan inschrijven.Reguliere lessen gaan niet door maar iedereen die lessen volgt op zondag is welkom. Ouders mogen niet naar binnen maar kunnen wel kijken voor de deur als ze dat willen. Hieronder staat het programma met de tijden. Het is van 14:00 tot 17:00:

 • Groepsfoto met iedereen in kungfu kostuum/14:00-14:10
 • Warming-up/14:10-15:10
 • rek/strekoefeningen/ 14:10-15:10
 • Verkorte les/ 14:10-15:10
 • Vorm oefenen/ 14:10-15:10
 • Examen/15:10- 16:00
 • Pauze/ 16:00-1630
 • Uitreiking + fotomoment/ 16:30-17:00

 

Let op! Je moet je kungfu kleding aan hebben om mee te doen aan het examen. En nogmaals: iedereen die lessen volgt op de zondag is welkom zelfs als ze niet het examen volgen. Wij hebben dan wel graag dat deze leerlingen blijven kijken tijdens het echte examen

Kerstvakantie:

Vanaf vrijdag 24 december tot en met zondag 9 januari is er kerstvakantie. De lessen gaan in die tijd niet door. Zowel online als fysiek gaan de lessen niet door.

CapoeFu:

Afgelopen zaterdag 27 november hebben we een uitwisselings evenement gedaan van Capoeira en Kungfu. Vandaar de naam CapoeFu, dit was een hele geslaagde dag en iedereen had het super naar hun zin. Iedereen heeft er wat geleerd, zelfs de ouders die kwamen kijken! Zij hebben namelijk een kijkje onder de leeuw mogen nemen en een aantal dingen mogen leren van ons Team. Reno was aanwezig als kop en Michelle was aanwezig als staart. Het was een super geslaagde dag voor ons en wij hopen dat iedereen die meedeed daar ook zo over denkt!

 

Kungfu Combat:

Wudao wilt ook een nieuwe les maken die focust op voornamelijk zelfverdediging en de wingchun vormen. Deze les zou iets van 2 uur duren en gegeven worden door Instructor Kosta en Asisstant instructor Sihing Leon. Je leert:  Close Combat (snelle effectieve stoot en trap technieken) Grappels met staande en liggende greeptechnieken en hoe je uit deze grappels komt. Je kunt een heel curriculum volgen om jezelf en anderen te kunnen beschermen. Als jullie interesse hebben of mensen kennen die interesse hebben dan horen we dat graag.

 

Winterfeest:

Op 21 December 2021, vierd Wudao het Aziatische Winterfeest (Dōngjì pàiduì). Het Winterfeest wordt vooral in Azië gevierd ter viering van de Winter. Bij dit feest gaat het erom dat we bij elkaar zijn en natuurlijk feest vieren.Wat ook traditie is op het Winterfeest is dat er veel Leeuwen/drakendans optredens worden gegeven. Deze elementen brengen volgens de Chinese cultuur voorspoed en geluk. Het Wudao Leeuw/drakendans team wordt hier o.a. regelmatig voor gevraagd. Heb je interesse om deel te nemen aan ons Leeuw/drakendans
team? Meld je dan aan via de mail.

 

Evenement editie 

 

Hallo iedereen, onder leiding van Sihing Leon is er een evenement gemaakt waar je een kijkje kan nemen in een andere martial arts. Het evenement het Capoefu en hierbij hebben Planeta Capoeira en Wudao Kungfu hun krachten gebundeld om een leuke dag te organiseren voor hun leden. De leeftijden waarop we dit evenement hebben gericht zijn 9 tot en met 18 jaar, dus er is een leuke leeftijdsgroep aanwezig. Het evenement duurt van 10:00 tot 13:00 en vind plaats op zaterdag 27 november. Ouders zijn altijd welkom om te blijven kijken. Het evenement is volledig vrijblijvend en gratis. 

 

Activiteiten:

Kungfu leerlingen gaan capoeira leren en andersom ook. Dat gaan ze dan aan elkaar laten zien. om half 1 tot kwart voor kunnen ouders samen met hun kinderen kungfu of capoeira doen. Er zijn ook leeuwendanser aanwezig vanaf 11:45 tot 13:00 om de ouders te laten zien wat dat is en ze misschien wel een kijkje in de leeuw te geven. IN 1 van de pauzes is er een loterij. De deelnemers krijgen ook de ruimte om hun skills te laten zien binnen hun eigen sport. De dag wordt afgesloten met een kleine demonstratie van Contra Mestre Doda en Sifu Alex die hun skills in hun eigen sport laten zien.

 

Graag willen wij dat de deelnemers zelf eten en drinken meenemen voor de pauze.

 

Locatie:

Er wordt nog even goed gezocht naar een locatie voor het evenement. Maar het zal gehouden worden in utrecht op een locatie die goed begaanbaar is voor de auto,openbaar vervoer, de fiets enzovoort. 

Deelnemers:

Er is maar een beperkte hoeveelheid ruimte voor de deelnemers, namelijk 15 plaatsen voor de kungfu leerlingen en 15 voor de capoeira leerlingen. dus schrijf je snel in!

 

Inschrijven:

Wanneer je uw kind wilt inschrijven kan dat bij het mailadres [email protected]. Nogmaals meld ik dat het evenement niks kost. Als je eventuele vragen hebt mag u die hier ook stellen. Graag bij de inschrijving de naam en leeftijd van uw kind benoemen en ook van welke sport ze zijn, graag uw nummer of uw mail (nog een keer uitgeschreven in de mail) er ook in zetten. 

 

Graag willen we dat de leerlingen zijn ingeschreven voor 21 november.

 

Wij kijken erg uit naar deze dag en hopen ook dat de leerlingen er erg veel zin in hebben!

Zomerkamp 2e editie:

Laatste zomervakantie hadden we weer een leuk zomerkamp, onze 2e editie! Het was een leuke ervaring met de chinese tuinen in groningen en de Wudao Quan, de eigen voor van Wudao Kungfu! Lekker kunnen eten en een super gezellige sfeer. De derde editie zal ook weer geweldig worden met een nieuwe locatie in het hart. Wij hebben er zin in, jullie ook?

Bruiloft Sifu & Simo:

Op 1 Augustus zijn Sifu Alex en Olimpia getrouwd. Dus Olimpia is nu onze Simo (de vrouw van jouw Sifu). Het was een super mooie dag en een leuke tijd. Het leeuwendans team van wudao was aanwezig om een dans te geven voor het nieuwe echtpaar en het was een supergave ervaring. Al met al was het een dag met mooie ervaringen en gezonde spanningen. Hieronder zie je een foto van de bruiloft met de leeuwen erbij.

Ingang zaal:

Vanaf 1 Oktober mogen alle leerlingen/bezoekers via de normale ingang binnenkomen. De glazen deuren zullen dan niet meer als ingang worden gebruikt ivm het najaarsseizoen. We willen niet dat er met buitenschoenen door de zaal wordt gelopen.

Privélessen:

De laatste tijd worden er wat meer privélessen aangevraagd en dat is iets positiefs om te horen. De leerlingen die privélessen volgen groeien een stuk sneller en zijn allemaal positief over de inhoud en flexibiliteit in de lessen. Je werkt in overleg met Sifu aan dingen die jij specifiek wilt leren op een moment waar beide kunnen.

Wudao Demo team:

Ons Leeuwen en drakendans team hebben de laatste tijd hun eerste set optredens gehad en ze zijn allemaal geslaagd met groot succes. Bij de trainingen op woensdag en vrijdag zijn ze nu bezig met steeds meer acrobatiek en mooiere bewegingen. Tijdens de trainingen verbeter je niet alleen je dans maar ook je lichamelijke kracht en de 5 basisstanden, je leert hoger te springen en je grenzen te doorbreken. De lessen zijn op woensdag van 16:30 tot 18:00 en op vrijdag van 16:00 tot 18:00. Kom vooral een keertje langs om te leren.

Opening en jubileum:

Wij zijn bezig met het plannen van de officiële opening van Wudao Center en de 10 jarige jubileum van Wudao kungfu. Jullie krijgen nog berichten over de opening en viering.

Shang-Chi:

Zaterdag 18 september zijn we met 30 leerlingen naar de film Shang-Chi and the legend of the 10 rings gegaan. Het was een superleuke ervaring voor iedereen die erbij was. Met bewegende stoelen,vallende popcorn en een geweldige film was de avond een reuze succes. Wij vonden het erg leuk jullie hierbij te hebben. Hieronder zie je een groepsfoto.

Zomerkamp
In het weekend van 14 & 15 augustus organiseren wij zomerkamp. Iedereen mag meedoen. De reguliere lessen vervallen hierdoor.
Je kunt je via de mail of whatsapp aanmelden voor de zomerkamp t/m donderdag 12 augustus.

Programma
2-daagse programma van 09.30 – 21.30 met sport & spel en Kungfu training op een bijzondere locatie ‘Chinese tuinen’. Lunch en diner wordt verzorgd. Inschrijfformulier beschikbaar via whatsapp of de mail. Kosten zijn 95 euro p.p. voor 2 dagen.

Impressie van 2020


Dinsdag 10 augustus
Op dinsdag 10 augustus wordt de zomertraining van 18.30 en 19.45 gegeven door Sihing Leon op het Berlijnplein tegenover Pathe Leidsche Rijn. Je mag omgekleed naar de training komen. Parkeren kan bij de Jumbo in Leidsche Rijn winkelcentrum of op het parkeerplaats voor de Pathe. Het is goed bereikbaar per OV en fiets.

Wist je dat?
Sifu is getrouwd en hierbij krijgt Olimpia een nieuwe titel, “Simo”. In de Chinese cultuur is het gebruikelijk als formaliteit en is het een vorm van respect om je leraar Sifu en vrouw van je leraar Simo te noemen.

Geen les in het Weekend 31 juli & 1 augustus : Sifu gaat trouwen!
In het weekend van 31 Juli en 1 Augustus zijn er geen lessen in verband met de bruiloft van Sifu. 
Als je hierdoor een les mist en je wilt deze inhalen dan kan dat op de andere dagen zoals dinsdag,woensdag donderdag en vrijdag. Laat het ons dan wel even weten in de app zodat we weten wie er allemaal komt.

Terugblik eindexamen:
Op 27 juni hadden een aantal mensen hun eindexamen, dit was een leuke dag met goede energie. Tijdens het examen was er wel wat spanning in de lucht maar deze ging snel weg zodra ze aan hun vormen begonnen. Iedereen die het examen heeft bijgewoond heeft het supergoed gedaan. En ook tijdens dit examen hadden we weer een goede foto kunnen maken van iedereen die aanwezig was.

De nieuwe Wudao kleding en Feiyue schoenen zijn binnen! Je kan ze bij Sifu uit voorraad bestellen.

Eindexamen

Op 27 juni hebben wij het eindexamen van 14:00 tot 16:30. Het programma:
● Groepsfoto
● Algemene les van 1 uur
● Examen

Als jullie kunnen en door willen naar een volgend niveau kun je je aanmelden voor het examen per mail.

Iedereen moet voor de foto in uniform komen. Er mogen bezoekers blijven kijken onder 1,5 meter. We hebben dus beperkte plaatsen

Wingchun Les

Wij zaten te denken om een nieuwe les op te zetten, en we willen graag kijken of mensen dit willen. Wij willen een wingchun les geven waar alleen op wingchun wordt gelet. Net zoals de tai chi les. Deze les is op maandagavond van 18:30 tot 19:30. Het is een les voor volwassen van alle niveau´s en 15+.

Voor degene die interesse hebben kunnen ons appen en dan zetten we jullie op de lijst. Vermeld dan ook de dag en tijd die je uitkomt.

Zomertraining
In de maanden Juli Augustus en September, dit is dan na het eindexamen. Gaan de lessen gewoon door, mochten jullie niet deel kunnen nemen dan kan je je afmelden voor de data´s dat je niet kan via de mail.

Zomerkamp
Het wordt weer tijd, het zomerkamp komt er weer aan! Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus hebben wij het concept plan bedacht. Wij raden iedereen aan om mee te doen met de tweede editie van het zomerkamp. Het eerste kamp was een uiterst succes en het gaat dit jaar ongetwijfeld beter worden. Als jullie interesse hebben dan kan dat via de mail bekend worden gemaakt.