“Kungfu is meer dan sport, cultuur en traditie bij elkaar. Het bereid je voor eenheid met de natuur, harmonie met de cosmos, verbinding met het universum, hogere bewustzijn, wat leidt tot het ultieme verlichting.”

Sifu Alex Cheung is al jong begonnen met de leer van Kung Fu. Op 7 jarige leeftijd nam zijn vader hem mee naar de Kungfu lessen waar hij samen met zijn vader, zus, neef en nichten mee trainde. Wat hij elke zaterdag leerde was Wushu en Noordelijke Shaolin stijl. Zijn basis en introductie in Kungfu kreeg hij dus hier mee. Vervolgens heeft hij zich verder verdiept in Zuidelijke en interne Kungfu stijlen als Bakmei, Wingchun, Wudang en Tai Chi. Hij leerde deze Kungfu stijlen van bekende grootmeesters en volgde veel prive lessen.

Sifu Alex is ook bekend van de TVB talentenshow “Kung Fu Supernova” in 2011. Dit programma werd vrij uitgezonden in Zuid-China, Hong Kong, Malaysia, Singapore en via satelliet ook door de hele wereld, o.a. ook in Europa werd het uitgezonden naar de Chinese community met de TVB Europe zender. Als finalist vertegenwoordigde hij Nederland. Met applause en toejuiching van zijn supporters had hij een spectaculaire optreden gepresenteerd. Deze werd beoordeeld door professionals van de Hong Kongse film industrie, waaronder juryleden ;

Kara Hui 惠英紅 (Hong Kong Film Awards for Best Actress)  ‘He gives me a very peaceful feeling. You can see his intention, the calmness, and state of mind fully expressed with the beautiful movements.’

Master Lau Kar Yung (Shaw Brothers movie star) mentioned that he combines the hard and soft side of kung fu very well. Like Tai Chi, it shows that he is able to do the Northern style, but his Southern Kungfu style is very good too’

Tony Leung Siu Hung (Action Movie Choreographer – Ip Man the movie) ‘His movements are very smooth and natural. He fulfills my requirements, even from the perspective in film.’

Wan Kam Leung (Practical Wingchun Grandmaster)  ‘Hij is een Kung Fu talent, snel en flexibel. Zijn lichaam is erg geschikt om Wingchun te leren’.

Chen Shi Xing (Wudang Sanfeng Sect. 15th generation) ‘Jij bent een Kung Fu talent, vanwege je bevattingsvermogen en je lichaam is goed gebalanceerd, de verdeling van je armen en benen zijn correct. Je bewegingen zien er dan heel natuurlijk en mooi uit, en dat maakt je erg geschikt voor het beoefenen van Kung Fu.

Daarnaast is hij uitgenodigd voor NCRV TV programma ‘Ik Weet Waar Jouw Huis Woont’ met Lulu Wang en Mimoun Ouled en heeft hij in China een rol gespeeld in een Kung Fu Film ‘The Unbeatable Youths’. Alex heeft zijn passie voor Kungfu in verschillende kranten artikelen en interviews gedeeld. In Nederland is hij met name binnen de Chinese community bekend voor zijn Kung Fu en filmpjes. Alex heeft sinds zijn jeugd in de jaren ’90 niet meer meegedaan met Kungfu competities. Wel heeft hij al honderden optredens gegeven. In 2017 nam hij en zijn leerlingen deel aan Nederlandse Kungfu competitie en hebben zij goede resultaten behaald. Sifu Alex heeft goud gewonnen tijdens het Cangzhou Qunying International Guo Shu Cup 2017 met zijn prachtige handvorm. Hierna werd hij uitgenodigd voor de Nederlandse selectieteam voor de wereld kampioenschappen in traditionele Kungfu. Hier won hij brons met zijn Kungfu vorm.

In 2018 is Sifu Alex Cheung naar het Oosten gereisd voor een spirituele retreat. Hij verbleef in een tempel en heeft een hogere staat van bewustzijn ervaren. Hij inspireert zijn leerlingen opnieuw, maar nu met zijn supernatuurlijke krachten. Bovendien is hij geinitieerd als spirituele healer en kan hij met zijn handen en ogen ook anderen helpen. The healing eye and hands van Sifu Alex Cheung zal nog velen mensen helpen.

 Een samenvatting van de talentenshow