Chinees Nieuwjaar

Op 12 Februari is het volgens de maan kalender de start van een nieuw jaar. Het jaar van de Oss. Een jaar van hervorming. Het jaar van de Os wordt echt een jaar voor doorzetters. Wie de kracht en het doorzettingsvermogen van een Os heeft, kan een goed jaar hebben.
In Azie wordt dit grootst gevierd. Wij vieren in Nederland op onze eigen manier ook Chinees Nieuwjaar. Dit gaat doorgaans met veel gezelligheid samen zijn, samen eten en met diverse Chinees Nieuwjaars activiteiten. Door de beperkingen kunnen wij helaas niet als vroeger bijeen komen en hebben wij een videoboodschap voor jullie gemaakt met onze Chinese Leeuwen. De traditie van deze leeuwendans is om al het kwade energie weg te jagen en het goede te verwelkomen.

View this post on Instagram

A post shared by Wudao Kungfu (@wudao_kungfu)


Weet jij wat het verschil is tussen een Chinese leeuw-en drakendans?
Zo ziet een drakendans eruit!


Corona Updates

Goed nieuws!! Door de nieuwe maatregelen na is het mogelijk voor ons om na 2 maart weer buiten les te krijgen. Dit is natuurlijk super fijn nieuws voor de meesten. Maar helaas is de leeftijdsgrens 26 jaar en mogen volwassen ouder dan deze leeftijd niet buiten meedoen. Ook voor hun hebben wij gekeken hoe we toch nog de lessen door kunnen laten gaan, daarom stappen wij over naar deels fysiek trainen en deel online. Hieronder staat een lijst met de lesdagen + tijden en of deze online of fysiek zijn. Lessen die fysiek zijn worden buiten gegeven en wij verwachten dat de kungfu kleding al aan is aangezien de kleedkamer nog steeds dicht zullen zijn. Houd rekening mee met het weer, mocht het gaan regenen zal de fysieke les online worden gegeven. Houd hiervoor de groepsapp in de gaten.

  • Dinsdag 18:30 – 19:30 gaat fysiek
  • Dinsdag 19:45 – 21:15 gaat online
  • Woensdag 19:00 – 20:00 gaat online
  • Donderdag 18:45 – 20:15 gaat fysiek
  • Vrijdag 18:45 – 20:15 gaat fysiek
  • Zaterdag 14:00 – 16:00 gaat fysiek
  • Zondag 13:00 – 14:30 gaat fysiek
  • Zondag 15:00 – 16:30 gaat fysiek

Tussentijdse examen

Op 28 maart wordt de tussentijdse examen georganiseerd. Meld je hiervoor aan via [email protected] wil je hieraan deelnemen. Dit is onder voorbehoud dat de maatregelen zijn versoepeld en het weer mag.

Leeuw-en Drakendans lessen

Naast de Tai Chi lessen zijn we dit jaar ook begonnen met het geven van leeuw-en drakendans lessen. Heb je interesse om deel te nemen kun je hiervoor aanmelden.


Wij hopen elkaar gauw weer te zien. Houd moed, en wees actief!

Kung Fu groet,

Sifu Alex Cheung