WudaoFit is ontwikkeld door Martial Artist Alex Cheung en geschikt voor volwassen mannen en vrouwen.
WudaoFit is goed voor je lichaam en geest. Het geeft je rust, versterkt de gezondheid en concentratievermogen. Het combineert Taiji/Tai Chi en Qigong/Chi Gong oefeningen om de balans en levensenergie te bevorderen. WudaoFit is de eerste moderne fitness programma in Europa gebaseerd op traditionele kunsten.

Hierin wordt onder andere de volgende traditionele gezondheidsoefeningen opgenomen:

  • Zanzhuang Lingjing Gong
  • Daoist Huogu Chigong
  • Baduan Jing
  • Dantian Tiaoxi Juqi Zhuang
  • Yangshen gong
  • Tai Chi

Zanzhuang Lingjing Gong:
Deze vorm is een combinatie van oefeningen die jezelf helpen in het aarden. De vorm laat je op een andere manier kijken naar de wereld om je heen. Balans met jezelf en je omgeving zal in bereik komen.

Daoist Huogu Chigong:
De Daoist Huogu Chigong vorm zal helpen in het activeren van je spieren op een nieuwe manier. Je bevordert de bloedcirculatie door op bepaalde manieren te staan en te letten op je ademhaling.

Baduan Jing:                                                                                          
De Baduan Jing vorm is erop gericht om je chi beter te laten verspreiden door je lichaam, het versterkt de spieren en pezen in je lichaam en het bevordert de lenigheid.

Dantian Tiaoxi Juqi Zhuang:                                                                    
De Dantian Tiaoxi vorm is de enige van deze 6 die je zittend doet. Je leert je aandacht te centreren op je buik. Bedoelt voor rust en meditatie.

Yangshen Gong:                                                                         
Yangshen Gong is de vorm die je leert om je energie en ademhaling actief te begeleiden, door middel van het uitrekken van je lichaam.

Tai Chi:                                                                                                       
Tai Chi heeft verschillende vormen die op andere dingen focussen. Bij ons leer je balanceren en het gebruikmaken van een flow die zich in een cirkel beweegt.