Wudao Kungfu is een combinatie van de volgende stijlen:Wudao stijlen

Binnen de Oosterse vechtsport zijn er 2 belangrijkste, oftewel grootste groepen. Namelijk Shaolin voor de externe stijl en Wudang voor de interne stijlen. Daarnaast beoefenen iedere dag miljoenen mensen de Taiji/Tai Chi stijl vanwege de rustige bewegingen, welke het populairste is voor senioren over de hele wereld. Als laatste hebben wij Wingchun Kung Fu, en dat is op dit moment het populairste Kung Fu stijl in de media, dankzij de filmhit ‘Ip Man’. Biografische film over de legende Ip Man, lijnopvolger van het Wing Chun systeem en de meester van Bruce Lee. Hij bracht Wingchun naar Hong Kong en Bruce Lee naar alle hoeken van de wereld.

De volgende stijlen worden bij ons gegeven:

Waarom Shaolin?
Shaolin Kung Fu is de bekendste traditionele Kung Fu stijl. Ook wel het bekend van hun externe karakter, stokvormen en dierenstijlen. Het heeft zich ontwikkeld in de afgelopen 1500 jaar. Het wordt ook de stamvader van alle Oosterse vechtsporten genoemd. De Shaolin temple heeft een lange geschiedenis en omvat een rijk cultuur en kennis aan de filosofische, krijgskunst en gezondheid. De Shaolin stokvorm is wereldbekend. De hoogste niveau in Shaolin is Zen.

Waarom Wudang?
Wudang is de grootste interne stijl binnen de Chinese Martial Arts. Het staat bekend om de zwaardvorm en de Tai Chi. Men geloofd dat het daar is ontstaan 1000 jaar geleden door de legende ‘Zhang San Feng’  De hoogste niveau in Wudang is het bereiken van Dao. Dit is dezelfde ‘Dao’ als ons naam ‘Wu Dao’.

Waarom Tai Chi?
Tai Chi bevorderd onze Chi in ons lichaam en geeft ons mentale en geestelijke rust. Het bevat langzame oefeningen en bewegingen en medisch bewezen tegen chronische ziektes te werken. Daarnaast is Tai Chi van oorsprong van Zhang San Feng en Chen familie doorgegeven als een Martial Arts vorm wat zeer goed is voor de gezondheid.

Waarom Wing Chun?
Een praktische gevechtskunst. Het is ontworpen door Ng Mui en heeft het naar haar leerling, Yim Wingchun genoemd. “Wing Chun” betekend eeuwige lente. Wing Chun is wereldwijd bekend gemaakt door Bruce Lee vanwege zijn Kung Fu basis in de Wing Chun stijl. De Sifu van Bruce Lee is Yip Man. Hij bracht Wing Chun van Guangdong naar Hong Kong en was de eerste die les gaf in die stijl. Wing Chun is een zeer direct en effectieve Zuidelijke Kung Fu stijl. De technieken zijn kort, snel en direct. Wing Chun maakt gebruik van aanval en verdediging op hetzelfde moment. Het is gespecialiseerd in het gevecht op korte afstand en maakt gebruik van techniek boven kracht. De essentie ligt dus niet in fysiek kracht, maar techniek en reflex door ontspannen te zijn. Daarom is het ook zeer geschikt voor vrouwen. Wing Chun is vrij wetenschappelijk, omdat het gebasseerd is op principes. Deze zeer logische principes en efficiente technieken vormen samen een gevechtskunst die zeer geschikt is voor zelfverdediging, voor zowel mannen als vrouwen.

Waarom Wudao Cinemartial Arts?
Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, noem maar op. Dat zijn onze Martial Arts actiehelden van TV en Film. Wil jij ook zo goed zijn? Dan moet je Cinemartial Arts gaan doen. Dat omvat alle stijlen en vormen, je moet een gedegen basis hebben van Wudao Kungfu en vervolgens kan je specialiseren in Cinemartial Arts. Je kan ook worden geselecteerd voor deze groep als de Sifu potentie in je ziet.

Waarom Wudao Quan
Wudao quan combineert de verschillende stijlen, zowel extern en intern als lang en korte  afstand vechten. Met het ideologie dat er geen beste stijl is maar wel een open-minded instelling voor aanpassing en vernieuwing.

Schrijf je nu in en begin met trainen!